Polonia Breda BCV Polonia

Voorwoord voorzitter

Beste mensen,

Hopelijk is iedereen gespaard gebleven van de gevolgen van het corona-virus. Door het nog steeds nadrukkelijk aanwezige coronavirus kijken we terug op een van de meeste bijzondere jaar ooit, zullen we later zeggen. Wat is er veel gebeurd, en wat was het rustig bij onze vereniging. 

Voor ons als verenging Polonia-Breda een jaar om nooit, maar ook een jaar om snel, te vergeten. Maar wij willen jullie allemaal eerst de Beste Wensen Voor het Nieuwe Jaar 2021 en dat het een mooi Jaar mag worden en met corona vrij.

De herdenkingen zijn wel geweest maar die waren zeer bescheiden en somber met alleen de burgermeester. Zo kon onze herdenking-feest ook geen doorgang hebben. Wij zitten nu ook afwachten wat er komen zal, maar als het er nu uit ziet gaat onze Ledenvergadering ook niet door. En het is nog wel afwachten wat de vaccinatie gaat doen, maar wij willen jullie al in kennis stellen. Zo lang wij niets horen of er evenementen plaats kunnen vinden wachten wij rustig af wat er komen zal. Wij vinden dat zeer jammer en niet leuk maar wij denken u (jullie) gezondheid wat zeer belangrijk is. Wij zitten met leden vrienden familie bij elkaar in een grote zaal, u kunt begrijpen dat dat nu geen doorgang kan hebben. Wij houden u op de hoogte wat er gaat gebeuren. Blijf vooral gezond en wel en als er iets is dan horen wij dat graag van u.

Met vriendelijke groet,

Johan Wiaterek

Voorzitter BCV Polonia-Breda. 

Januari 2021 

 

Alle activiteiten 2020 zijn afgelast ivm Corona virus

 

Beste leden van Polonia-Breda.

April 2020. 

In verband met COVID-19 virus wat nog steeds rondwaart, leven we in onzekere tijden. Dit heeft directe gevolgen voor onze Vereniging Polonia. Wij nemen nog altijd de richtlijnen van de overheid als uitgangsput en ondanks dat de overheid afgelopen zomer versoepelingen heeft doorgevoerd, betekent het binnen onze organisatie dat we ons voorlopig nog steeds vasthouden aan de basisregels zoals bij jullie bekend zijn.

Naast onze aandacht voor onze vereniging, blijven we de belangen met betrekking tot de veiligheid van onze leden hierin keer op keer goed afwegen. Dat betekent onder andere ook dat een groot aantal van onze leden, daar waar mogelijk, nog steeds veel van uit huis moeten werken. Dat betekent dat wij niet kunnen dansen of zingen en gezellig bij elkaar kunnen zijn.

Helaas hebben wij ook moeten besluiten dat in verband met COVID-19 het herdenking feest van Polonia-Breda niet zal plaatsvinden. Gezien de geldende regels en de onzekerheid voor de komende maanden vinden wij het op dit moment niet verantwoord om een feestje op een veilige manier te kunnen organiseren. Gezondheid gaat bovenal.

Uiteraard betreuren wij dit zeer, daar wij weten dat deze jaarlijkse dag door velen van jullie zeer gewaardeerd wordt. Hopelijk krijgen we het virus in de nabije toekomst onder controle en kunnen we 2021 gewoon weer een feestje organiseren. Wij hebben nog wel een vraag aan jullie, dat jullie wel het contributie willen overmaken zodat Polonia-Breda wel kan blijven bestaan.

Tot slot wensen we jullie een mooie nazomer en een goede gezondheid toe, zodat we elkaar in de toekomst weer op een veilige en verantwoorde manier kunnen ontmoeten.

Pas goed op jezelf en je naasten.

Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur Polonia-Breda

Secretaris Nettie van Os.

 

 

 

 

 

 

 

 

1 Dywizja Pancerna gen. Maczka w Warszawie
Memorabilia van de Eerste Pantserdivisie in Warschau

 

 

Od 2 lutego 2020 roku polskie msze odbywają się w kościele Mariakerk (Mariaplein 1, 4834 XG Breda). Msze św. będą się odbywały o godz. 10.00.


 

Szukasz informacji o Holandi? o Holendrach, kulturze i obyczajach - poczytaj  Wiatrak.nl - codziennie nowy artykuł, komentarze, czyli my w Niderlandach.

 

 

 

>